Urfa taşının yanmazlık özelliği yüksektir. 1200 oC kadar dayanması yanı sıra yangın durumunda zehirli gaz salınımı yapmaz. Urfa taşı kolayca işlenebilir, klasik duvar örümü ile modern inşaat teknikleri olan mekanik sistem ve yapıştırma uygulamaları için de uygundur.
Yonu Taşı Nedir ? Yontularak işlenebilen taş ve ya kayaç olarak adlandırılan Doğal yapı malzemesidir . Çok uzun ömürlü olmakla birlikte her türlü hava koşullarına dayanıklıdır .Yonu taşının Beyaz ve damarlı , benekli türleri bulunmaktadır .
Bir diğer adı ile Kalker taşıdır . Kalker Taşı olarak da bilinmektedir . Kirecin Çökelmesi ve taşlaşması sonucu oluşmaktadır . Kimyasal yapısında %90 kalsiyum karbonat bulunmaktadır . Karbonatlı tortul kayaç türüdür . Bir çok alanda kullanılmaktadır .
Diğer adı ile Kireç Taşıdır . Kireç taşı ile birebir özelliklere sahiptir . Kirecin Çökelmesi ve taşlaşması sonucu oluşmaktadır . Kimyasal yapısında %90 kalsiyum karbonat bulunmaktadır . Karbonatlı tortul kayaç türüdür . Bir çok alanda kullanılmaktadır .
İstanbul Taşı olarak da bilinmektedir . Çok dayanılıklı taşlardır . Yaklaşık olarak 2000-2500 yıl ayakta kalabilen taşlardır . En önemli özelliği doğan çıktığı anda kolay işlenebilir olmasıdır . Hava ile temas ettikten sonra havadaki karbondioksiti bünyesine alarak sertlik , dayanıklılık ve güç kazandırmaktadır .